Retreat Camino – Nutritie Constienta

Be around the light bringers, the magic makers, the world shifters, the game shakers. They challange you, break you open, uplift + expand you. They don’t let you play small with your life. These heartbeats are our people. These people are our tribe.

Îți dorești să pornești la pas într-o călătorie a sufletului despre care ai auzit atât de multe? Crezi în puterea cuvântului împreună?

Te invităm într-o călătorie transformațională din exterior spre interior care te va purta spre steaua pelerinului interior și asfel pășim pe urmele Sfântului Apostol Iacob. Astfel vei deveni inițiator al procesului de conștientizare și de conexiune cu apa oceanului Atlantic care te va ghida spre echilibrarea emoțiilor, cu pământul locurilor sfinte care îți vor liniștii mintea și îți vor aduce stabilitate în propia ființă accesând astfel resursele tale interioare infinite de prezență și cunoaștere.

Ce ți-am pregătit?

O călătorie transformațională de 280 de km pe Camino Portughez de Coastă cu destinația Santiago de Compostela.

Despre Camino Portughez

Camino Portughez și-a făcut loc în pelerinajul către Santiago la mijlocul secolului al XII-lea după ce țara și-a câștigat independența. Legăturile umane ce s-au creat în urma călătoriilor pe drumurile spirituale și culturale au depășit granițele politicului. Din Porto, Camino are trei ramificații: traseul clasic central, traseul de coastă și cel ce îmbracă oceanul, senda litoral. Noi vom alterna între traseul de coastă și senda litoral, ele fiind foarte apropiate. Una din bucuriile acestui drum e atmosfera amestecată a celor două țări distincte, Portugalia și Spania. Pe restul te invităm să le explorezi cu propria ființă.

Cum va arăta o zi pe Camino?

Fiecare zi este un îndemn de încrederea în propriile forțe de a face încă un pas în această lume aparte!

 1. Ne trezim și ne onorăm corpul prin practica de dimineață
 2. Qiqong
 3. Pornim la drum detașați de zgomotul vieții cotidiene știind că singura noastră “grijă” este prezența la fiecare pas
 4. Ne bucurăm de tot ce ne oferă drumul, de la oameni, peisaje, hrana tradițională, oglindiri și lecții.
 5. Parcurgem zilnic (12 zile) între 17 și 27 de km pe zi.
 6. Ne cazăm în locul rezervat dinainte, spațiu în care ne hrănim și uneori ne pregătim împreună cina.
 7. Ne îngrijim corpul, spirtitual și mintea prin practici de meditație, streaching, Qiqong și la nevoie ne așezăm în cerc de împărtășire și susținere.
 8. Odihnă și recunoștință

Camino este plin de surprize și oricât de mult ai planifica la plecare, el îți va oferi experiența de care ai nevoie pentru creșterea ta personală și spirituală.

Qiqong

Despre Qigong. Qigong este o practica chinezeasca si inseamna lucru cu energia. Prin practica zilnică ajungem sa fim cu atentia treaza si usoara, sa ne miscam constient de ritmul respiratie dobândind astfel un corp plin de energie in armonie.

Drum

Ne bucurăm de tot ce ne oferă drumul, de la oameni, peisaje, hrana tradițională, oglindiri și lecții.

Nutriție Conștientă

Ne bucurăm papilele gustative în mod conștient cu bunătăți locale

Perioada de 16 zile se împarte în tihnă astfel:

2 zile

transport tur-retur tara de destinație -Porto și Finisterre-Santiago de Compostela + transfer aeroport

12 zile

mers pe jos în tihnă

2 zile

odihnă într-un loc feeric

Ce include?

Ce nu include?

Excursie Fatima - opțional

Fatima este locul in care cu mai mult de 100 de ani in urma a aparut Fecioara Maria. Spațiul care se deschide acolo este unul de pace infinita, blandete si sacru feminin. Cei care alegeti să vă prelungiți călătoria spre Fatima vom merge pe Via Sacra si vom vizita gradina cu maslini unde au avut loc aparitiile Fecioarei Maria.

Ghizi și prietene îți suntem noi:

Adelina Mariana Roșu

Călător prin lume și Nutriționist Holistic

Am simțit că nu pot învăța stând pe loc.
Astfel am pornit la drum luând la pas locuri care mi-au lărgit orizonturile și m-au apropiat mai mult de misiunea sufletului meu. De la Camino de Santiago Francez în 2018, la pelerinajul la pas pe Shikoku în Japonia 2019 am accesat locuri nebănuite din interiorul meu descoperindu-mi conexiunea cu corpul, accesând cele 3 tipuri de hrană: fizică, emoțională și spirituală.
Conceptul de Nutriție Conștientă, drumul de întoarcere acasă, în corp, cu blândețe, conexiune și iubire de sine a luat naștere chiar pe Camino de Santiago în 2018, iar de atunci a devenit o misiune personală care crește și se dezvoltă odată cu mine.

Ramona Venturini

Astrolog, Instructor QiGong si Taiji

A urmat Camino Aragonez, Camino del Norte, Camino Primitivo si Camino Portughez central si da Costa.

M-am indragostit de Camino, de bucuria, sinceritatea, libertatea, simplitatea si sacralitatea pe care am trait-o. Este o scoala si un teren de joaca totodata.

Din 2009 sunt instructor de Qigong si Taiji ( Taichi ) si am simtit ce mult m-a ajutat aceasta practica pe Camino si in viata. Simt multa

recunostinta ca am avut posibilitatea sa merg asa de des pe Camino si acuma sa-i ajut si pe altii sa faca acest lucru.

Apostolul Santiago ne cheama si noi avem bucuria sa raspundem acestei chemari. Fie ca intalnirea noastra sa fie de bun augur spre cresterea noastra spirituala.

Camino este drumul omului obișnuit către Dumnezeu!

Experiența de care te vei îndrăgosti iremediabil la fel ca și noi și locul în care te vei reîntoarce cel puțin încă o dată. Este calea spre tine, vegheată de Calea Lactee și tainele Oceanului Atlantic.

Vino într-o călătorie prin care îți deschidem calea spre ceea ce are nevoie sufletul tău.

Pentru orice întrebare îți stăm la dispoziție la telefon sau prin formularul de mai jos

  a

  Acum ești mai aproape de oaza ta de relaxare și armonizare cu hrana

  Nutriție Conștientă

  str. Splaiul General Praporgescu nr. 27

  Arad

  Romania

  +40 755 789 037
  mindful.eating.romania@gmail.com