Nutritie Constienta

Shikoku

Pelerinajul Shikoku, sau despre corp ca extensie a minții

Pelerinaj Shikoku
Pelerinajul Shikoku
Transformarea percepției, de la forma brută la forma spirituală s-a concretizat într-un pelerinaj cu totul deosebit, undeva departe, într-o insulă frumoasă din Japonia.
a Finalizat în mod tradițional pe jos, această călătorie presupune mersul pe jos pe o lungime de aproximativ 1.200 de kilometri care poate dura de la 30 la 60 de zile. Pelerinajul Shikoku sau Shikoku Henro este un pelerinaj pe mai multe locuri de 88 de temple asociate cu călugărul budist Kūkai de pe insula Shikoku, Japonia.
a Timp de 60 de zile, am fost și eu henro, denumirea sub care pelerinii din insula Shikoku își continuă călătoria în scopuri ascetice. Pășirea din exterior în interior m-a făcut să mă gândesc intens la simbolul călătorului ca inițiator al procesului de conștientizare și de conexiune cu apa cu emoțiile, cu pământul cu stabilitatea și cu resursele sale.
a De la corpul ca expresie a gândurilor la conștientizarea că foamea este de multe ori mentală, acest pelerinaj a fost pentru mine unul dintre cele mai intense momente în procesul de tranziție de la corp la minte și de la minte la corp, proces în care am descoperit mâncatul intuitiv, înțelegându-mi cu adevărat nevoile reale ale corpului.
a Aici am accesat linia Shingon este o transmisie străveche a doctrinei esoterice budiste care a început în India și apoi s-a răspândit în China și Japonia. Shingon este numele acestei filiații în Japonia, dar există și școli ezoterice în China, Coreea, Taiwan și Hong Kong care se consideră parte a acestei filiații ca fiind inițiatorii învățăturilor ezoterice și îl recunosc pe Kūkai ca al optulea patriarh. Am poposit prin temple Zen Buddhist și am participat la ceremonii de o simplitatea pură care m-au ajutat să înțeleg bucuria de a trăi prezentă cu recunoștință și înțelegere pentru tot ceea ce ne oferă mama Pământ. Aici am accesat disciplina și respectul față de hrană aspect care m-au apropiat mai mult de verticalitatea ființei.
a

Acum ești mai aproape de oaza ta de relaxare și armonizare cu hrana

Nutriție Conștientă

str. Splaiul General Praporgescu nr. 27

Arad

Romania

+40 755 789 037
mindful.eating.romania@gmail.com