SpiritualitateÎntoarcerea la Origini!
a

Întoarcerea la Origini!

Voi începe acest articol cu întrebarea pe care te invit să ți-o adresezi de fiecare dată când ești într-un impas din punct de vedere alimentar și anume: Care este primul obicei pe care îl învățăm la scurt timp după naștere? Cu siguranță apar tot felul de răspunsuri până ajungem la răspunsul potrivit: SĂ MÂNCĂM!
Obiceiurile alimentare se nasc în familia noastră, în comunitatea căreia îi aparținem și în țara în care trăim, iar aceastea se îmbunătățesc sau se deteriorează în funcție de importanța pe care le-o acordăm.
Ajunși la momentul în care ne evaluăm aspectul fizic și/sau starea de sănătate, inevitabil apar o serie de întrebări precum: Ce e de făcut? De unde să încep? Ce alimente să consum? Când? Cât? Importanța pe care o acordăm obiceiului de a mânca și timpul acordat alegerii alimentelor devin tot mai reduse, ajungând de multe ori să doar să înfulecăm ceva în grabă fără a fi atenți la nevoile organismului și la calitatea alimentelor pe care le consumăm.
Ce am uitat!?
Încă din primele clipe ale vieții noastre părinții și bunicii noștri se asigurau ca noi să primim hrana de care aveam nevoie pentru a crește și a rămâne sănătoși. Captivi în activitățile zilnice, uităm ce am învățat de mici și anume obiceiul de a avea un orar al meselor și cel de a consuma apă. În cazul în care am uitat să ne îngrijim prin hrana pe care o consumăm, reîntroducerea acestui obicei este un prim pas spre o alimentație echilibrată și o nutroție conștientă.
Ce e de făcut? Cu ce începem? Primul pas e să ne amintim de acest corp care ne poartă prin această lume, să îl îngrijim și să îi oferim tot ce are el nevoie pentru a rămâne sănătos, iar alimentația echilibrată, bogată ăn nutrienți este un pilon important și o dovadă clară de iubire.
Nutritie Constienta
a

Acum ești mai aproape de oaza ta de relaxare și armonizare cu hrana

Nutriție Conștientă

str. Splaiul General Praporgescu nr. 27

Arad

Romania

+40 755 789 037
mindful.eating.romania@gmail.com